[1.6D 110KM 03-07] Brak mocy - wszystkie problemy ze spadkiem mocy

silnik, zawieszenie, dolot, wydech, mechanizmy... ...zakładając temat pamiętaj, aby w swoim profilu uzupełnić informacje o silniku oraz r. prod

Powrót do Mechanika DIESEL

Postprzez parzych » 21 cze 2013, o 08:11

witam jestem nowy na forum. Mam problem z S40 mianowice puszcza caną chmurę z wydechu ponadto niema mocy. Dodam że przy odłączeniu przepływomierza i w trybie awawryjnym nie kopci.Wysczyszciłem kolektor ssący i egr i nic. Może ktoś miał podobną przypadłość.Bardzo proszę o pomoc.



//EDIT / łącze tematy ze spadkiem mocy w 1.6d 110KM 03-07. Proszę ponowne rozmowy na temat spadku mocy prowadzić w tym wątku / admin
parzych
na luzie
na luzie
 
Posty: 1
Dołączył(a): 21 cze 2013, o 07:58
Model: s40
Silnik: 1.6d
Rok produkcji: 2005

Postprzez kusiciel3 » 21 cze 2013, o 15:38

Jaki nalot tego autka ?
kusiciel3
2 bieg
2 bieg
 
Posty: 33
Dołączył(a): 1 maja 2013, o 20:39
Model: v50
Silnik: 2.0 d 136 km
Rok produkcji: 2008

Postprzez anka40 » 5 lip 2013, o 00:21

witam.
okresowo (minuta , pół, 10 minut)pokazuje mi się komunikat "zmniejszona moc silnika" żeby jakiś znaczny spadek mocy był zauważalny to raczej nie ale najwyraźniej auto czegoś się domaga lub ma za dużo:) .jeśli macie jakieś sugestie , pomysły . ma przejechane 160 tyś komunikat pojawia się i znika od 3 dni , jutro jadę go przewietrzyć na trasie ale wydaje mi się że nie o to chodzi (intuicja;) ) czy jest taka mozliwośc że nalałam kiepskiego paliwa??? i się dusi choć nie musi???
pozdrawiam pomocnych i chcących pomóc , i tych którym się nie chce też pozdrawiam a co tam , może im się zachce???:)))
anka40
na luzie
na luzie
 
Posty: 3
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 23:59
Model: v50
Silnik: diesel 1,6d
Rok produkcji: 2007

Postprzez Mar_Co » 5 lip 2013, o 14:52

Auto najprawdopodobniej wchodzi w tryb awaryjny :!:
Co jest tego przyczyna ?
Trzeba podpiąć pod vida -dice :!:
V50/XC90/V60/XC60
Avatar użytkownika
Mar_Co
2 bieg
2 bieg
 
Posty: 78
Dołączył(a): 28 kwi 2013, o 10:21
Model: XC60
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: POLAND

Postprzez anka40 » 10 lip 2013, o 00:48

Mar_Co napisał(a):Auto najprawdopodobniej wchodzi w tryb awaryjny :!:
Co jest tego przyczyna ?
Trzeba podpiąć pod vida -dice :!:


przewietrzyłam go na trasie , póki co (od 4 dni ) jest ok. ale jak rozumiem zaczyna się problem z fap tak???. powiedz proszę jakie ciśnienie powinno być w fap ( jak go podpięliśmy pod komp to pokazywało o. pozdrawiam
anka40
na luzie
na luzie
 
Posty: 3
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 23:59
Model: v50
Silnik: diesel 1,6d
Rok produkcji: 2007

Postprzez Mar_Co » 10 lip 2013, o 07:31

anka40 napisał(a):
Mar_Co napisał(a):Auto najprawdopodobniej wchodzi w tryb awaryjny :!:
Co jest tego przyczyna ?
Trzeba podpiąć pod vida -dice :!:


przewietrzyłam go na trasie , póki co (od 4 dni ) jest ok. ale jak rozumiem zaczyna się problem z fap tak???. powiedz proszę jakie ciśnienie powinno być w fap ( jak go podpięliśmy pod komp to pokazywało o. pozdrawiam

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 07#6518507 poczytaj :!:
V50/XC90/V60/XC60
Avatar użytkownika
Mar_Co
2 bieg
2 bieg
 
Posty: 78
Dołączył(a): 28 kwi 2013, o 10:21
Model: XC60
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: POLAND

Postprzez Kaczy7171 » 28 lip 2013, o 17:23

jak brak mocy i kopci na czarno to moze byc jakis problem z turbina.
Avatar użytkownika
Kaczy7171
2 bieg
2 bieg
 
Posty: 62
Dołączył(a): 14 lip 2013, o 16:07
Lokalizacja: Łęczna
Model: V50
Silnik: 2.0D 136KM
Rok produkcji: 2005

Postprzez Mariusz1v50 » 28 lip 2013, o 20:36

Ja miałem podobny problem z tym silnikiem m c-max 1.6tdci i przy 2tyś.obr jak załączył turbo puszczał czarną chmurę i szarpał, nie miał mocy okazał się wtryskiwacz ale który to już nie pamiętam.
Mariusz1v50
2 bieg
2 bieg
 
Posty: 65
Dołączył(a): 20 lip 2013, o 07:01
Model: V50
Silnik: 2.0D
Rok produkcji: 2007

Postprzez Kaczy7171 » 29 lip 2013, o 21:11

moze byc i wtryskiwacz ale wtedy mógłby silnik nie równo pracować.
Avatar użytkownika
Kaczy7171
2 bieg
2 bieg
 
Posty: 62
Dołączył(a): 14 lip 2013, o 16:07
Lokalizacja: Łęczna
Model: V50
Silnik: 2.0D 136KM
Rok produkcji: 2005

Postprzez Mariusz1v50 » 30 lip 2013, o 17:32

na wolnych obrotach pracował idealnie tylko jak jechałem to były wyżej wymienione objawy
Mariusz1v50
2 bieg
2 bieg
 
Posty: 65
Dołączył(a): 20 lip 2013, o 07:01
Model: V50
Silnik: 2.0D
Rok produkcji: 2007

Następna strona

Powrót do Mechanika DIESEL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron