Nagłośnienie V50 2007r, wersja wyposażenia itd.

Wszystko o systemie audio, nawigacji, komputerach pokładowych itp.

Powrót do Car audio, NAVI, komputer

Postprzez MOU » 17 wrz 2017, o 22:12

@Miszel

Wow, dzięki za odpowiedź! Wyczerpująca i konkretna :-)
Zgłębię temat o module, o którym piszesz.
Co do kostek i wiązek, to jak je sprawdzić?
Pozdrawiam
MOU
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 15
Dołączył(a): 30 sie 2017, o 20:16
Model: V50
Silnik: Pb 1.8
Rok produkcji: 2004
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Postprzez Miszel » 17 wrz 2017, o 22:34

Znaleźć schemat elektryczny - do znalezienia w sieci. Rozebrać drzwi, wypiąć wiązkę ze wzmacniacza i sprawdzać, czy jest właściwy sygnał. Przy okazji rozpiąć kostkę w słupku A, poczyścić i przesmarować styki jakimś "kontaktem". Tak samo możesz przesmarować styki w kostce głośnika i we wzmacniaczu.
Moja S-ka...

Sprzedam parę gratów do VOLVO i nie tylko - klik...

VIDA - odczyt i kasowanie błędów Białystok i okolice - kontakt: volvo_parts@o2.pl
Miszel
5 bieg
5 bieg
 
Posty: 517
Dołączył(a): 8 lut 2015, o 11:11
Model: S40
Silnik: 2,4i
Rok produkcji: 2005
Lokalizacja: Białystok

Postprzez MOU » 18 wrz 2017, o 15:53

Świetnie! Dzięki Miszel, mam nadzieję, że uda mi się ogarnąć to w weekend.
Pozdrawiam
MOU
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 15
Dołączył(a): 30 sie 2017, o 20:16
Model: V50
Silnik: Pb 1.8
Rok produkcji: 2004
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Postprzez MOU » 24 wrz 2017, o 21:16

Niestety nie udało mi się jeszcze ogarnąć kabli i głośników, ale dziś po myciu auta pojawił się kolejny problem- głośniki w drzwiach przednich przestały grać (może to być związane z powyżej opisywanym problemem), ale co gorsze, radio nie reagowało na polecenia z kierownicy i wodospadu. Ciągle grało na jednej głośności, pomimo, że regulator wskazywał 0. Pokrętła nawiewu i ustawień reagowały. Czy to wszystko może być wynikiem zaśniedziałych kostek, czy coś się dzieje z radiem lub wzmacniaczem?
MOU
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 15
Dołączył(a): 30 sie 2017, o 20:16
Model: V50
Silnik: Pb 1.8
Rok produkcji: 2004
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Postprzez MOU » 3 paź 2017, o 23:27

W weekend zająłem się wodospadem. Rozebrałem do samej płytki, "odkurzyłem" i spryskałem kontaktem. Od tego czasu temperaturę reguluje się normalnie, radio reaguje na polecenia, także z kierownicy. A przede wszystkim dziś, podczas testów dość dużym obciążeniem, głośniki ani na chwilę nie przerywały. Dotarłem tylko do połowy skali głośności i dalej nie dałem rady :o Jednak to nagłośnienie Premium robi robotę :D
W planach pozostaje czyszczenie kostek głośników i sprawdzenie sygnału, jak radził Miszel, a także wygłuszenie drzwi. I wtedy dyskoteka 8-)
MOU
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 15
Dołączył(a): 30 sie 2017, o 20:16
Model: V50
Silnik: Pb 1.8
Rok produkcji: 2004
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Poprzednia strona

Powrót do Car audio, NAVI, komputer

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron