Otwarcie własnej pizzerii

Rozmowy o wszystkim co nie związane z klubem

Powrót do Off-topic

Postprzez Szwedzik0 » 25 lis 2017, o 10:07

No jak będziesz otwierać taki lokal to na pewno musisz pomyśleć o dobry sprzęcie. Bo to jednak podstawa prosperowania takiego lokalu. Na przykład u nas się świetnie zmywarki Winterhalter sprawdzają, są wydajne, dokładne no i mają wybór do każdego rodzaju naczyń
Szwedzik0
4 bieg
4 bieg
 
Posty: 383
Dołączył(a): 30 sty 2016, o 20:17
Model: V50
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Radom

Postprzez Ailis » 19 mar 2018, o 19:58

Bardzo ważne byś zadbał o to by w kuchni był okap który będzie pochłaniał nieprzyjemne zapachy. Sama szukałam odpowiedniego i ja dla siebie znalazłam okap Falmec http://www.vigomeble.pl/agd/falmec.html są nowoczesne w całości zaprojektowane i wyprodukowane we Włoszech. Bardzo mi się spodobał ten pierwszy :)
Ailis
5 bieg
5 bieg
 
Posty: 802
Dołączył(a): 5 mar 2018, o 16:03
Model: opel
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez arkadiusz72 » 20 mar 2018, o 10:06

Pizzerni jest bardzo dużo i nie wiem czy jest to dobry sposób na biznes. W ogóle w gastronomii jest problem aby przeżyć. Pierwszy rok wszystko weryfikuje.
arkadiusz72
na luzie
na luzie
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 mar 2018, o 09:57
Model: v50
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Lublin

Postprzez automaniak1965 » 20 mar 2018, o 10:34

No przede wszystkim znalezienie odpowiedniego lokalu blisko skupiska ludzi, najlepiej w centrum, przy ryneczku jeżeli to mniejsza mieścina. Jeżeli w lokalu wcześniej była gastronomia to na pewno będzie można przyoszczędzić trochę kasy, bo nie trzeba zaczynać wszystkiego od zera. Zapoznaj się z wszystkimi wytycznymi jakie stawia sanepid i dostosuj do tego lokal. Bez tego nie dostaniesz pozwolenia na karmienie ludzi. No i na pewno - jeżeli sam nie masz doświadczenia - musisz ogarnąć jakiegoś kucharza, który zna się na rzeczy i opracuje menu i będzie ogarniał sprawy z zaopatrzeniem. Na początku będzie pewnie spore zainteresowanie jak włożysz kilka zł w reklamę w lokalnych nośnikach. Po 2-3 miesiącach sytuacja się ustabilizuje i będziesz wiedział ile w rzeczywistości można na tym zarobić. Ale na start szykuj się na wydatek ok. 30-40 tys. zł.
Avatar użytkownika
automaniak1965
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 16
Dołączył(a): 20 lut 2018, o 12:32
Model: XC60
Silnik: 2.4 D5
Rok produkcji: 2014
Lokalizacja: Kraków

Postprzez mateusz306 » 24 mar 2018, o 18:37

A myślałeś sobie o tym, aby stworzyć własną stronę internetową, na której kliencie mogli składać zamówienia online na dowóz? Myślę, że przyciągnęłoby to wielu klientów, bo czasami najwygodniej zamówić sobie coś do swojego domu. Moją propozycją będzie platforma w połączeniu z systemem płatności, aby klienci od razu mogli zapłacić za swoje zamówienie. Nie będę się rozpisywać, bo wszystkie potrzebne informacje znajdziesz na stronie cashbill.pl/integracja/integracja-platnosci-online-prestashop. Jeśli jednak czegoś będzie Ci brakowało, to można się skontaktować.
mateusz306
3 bieg
3 bieg
 
Posty: 183
Dołączył(a): 17 lis 2017, o 12:56
Model: v50
Silnik: 1,8
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Kraków

Postprzez magdy » 25 mar 2018, o 10:48

pomyśl o czymś innym , pizza na każdym rogu polskiej ulicy a i tak najlepiej radzą sobie sieciówki, bo stać je na promocje i zniżki, rozejrzyj się po mieście czego brakuje w różnych dzielnicach miasta
http://www.redstarescorts.com
Ostatnio edytowano 15 maja 2018, o 13:50 przez magdy, łącznie edytowano 1 raz
magdy
na luzie
na luzie
 
Posty: 1
Dołączył(a): 25 mar 2018, o 08:35
Model: V50
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: PŁock

Postprzez artek » 25 mar 2018, o 14:40

mateusz306 napisał(a):A myślałeś sobie o tym, aby stworzyć własną stronę internetową, na której kliencie mogli składać zamówienia online na dowóz? Myślę, że przyciągnęłoby to wielu klientów, bo czasami najwygodniej zamówić sobie coś do swojego domu. Moją propozycją będzie platforma w połączeniu z systemem płatności, aby klienci od razu mogli zapłacić za swoje zamówienie. Nie będę się rozpisywać, bo wszystkie potrzebne informacje znajdziesz na stronie cashbill.pl/integracja/integracja-platnosci-online-prestashop. Jeśli jednak czegoś będzie Ci brakowało, to można się skontaktować.

To źle sobie pomyślałeś capie jeden.
artek
5 bieg
5 bieg
 
Posty: 751
Dołączył(a): 26 lis 2014, o 14:23
Model: V50
Silnik: 2.0D
Rok produkcji: 2008

Postprzez Szym » 29 mar 2018, o 18:05

Ailis napisał(a):Bardzo ważne byś zadbał o to by w kuchni był okap który będzie pochłaniał nieprzyjemne zapachy.

Masz rację, okap jest bardzo ważny. Tyle tylko, że ten co ty polecasz jest do kuchni w domu. A do kuchni w pizzerii jest potrzeby profesjonalny okap, który poradzi sobie w profesjonalnej kuchni. A jak w planie jest piec na węgiel drzewny, to bez takich smoków - http://www.jeven.pl/PL-H151/filtracja-sadzy-smoki.html, które filtrują sadzę, się nie obejdzie.
Szym
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 9
Dołączył(a): 29 mar 2018, o 11:34
Model: V50
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Kraków

Postprzez Chitin » 5 kwi 2018, o 21:39

Własna pizzeria to świetny pomysł, a co byś powiedział na to aby stroszyć dla takiego miejsca dedykowaną aplikację mobilną? Są firmy takie jak ta http://mobilemanagement.pl/ , które się tym zajmują. Wydaje mi się, że taka aplikacja mogła by sprawić, że zdobyłbyś grono stałych i na prawdę lojalnych klientów. Szczególnie jeśli oferowałbyś jakieś bonusy i rabaty za jej używanie, zbieranie pieczątek itp. Co sądzicie o tym pomyśle?
Chitin
4 bieg
4 bieg
 
Posty: 338
Dołączył(a): 14 sie 2017, o 20:07
Model: sdfd
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: warsza

Postprzez Hatren » 6 kwi 2018, o 16:30

Pomysł świetny, tylko musisz pamiętać, że w gastronomii bardzo liczą się pozytywne opinie klientów. Moim zdaniem warto korzystać z takich usług jak ochrona wizerunku , żeby mieć wszystko pod kontrolą i unikać złośliwych oraz bezpodstawnych negatywnych opinii. Co wy o tym sądzicie?
Hatren
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 17
Dołączył(a): 21 wrz 2017, o 18:30
Model: sdfd
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: warsza

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości