Otwarcie własnej pizzerii

Rozmowy o wszystkim co nie związane z klubem

Powrót do Off-topic

Postprzez bvbc » 22 lut 2016, o 16:07

Tak jak w temacie, chcę otworzyć pizzerie mam pomysł i miejsce i nie mam w tej miejscowości żadnego gotowego jedzenia. Chciałem się dowiedzieć co jest niezbędne do prowadzenia pizzerii jakie przepisy trzeba spełniać.....
Avatar użytkownika
bvbc
5 bieg
5 bieg
 
Posty: 549
Dołączył(a): 12 lut 2016, o 08:51
Lokalizacja: rzesów/krk
Model: V50
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Kraków

Postprzez stek » 23 lut 2016, o 06:16

Naprawdę nie macie żadnego baru? W Takim razie to bardzo mała miejscowość bo sam mieszkam w mniejszym miescie i funkcjonują tutaj dwa kebaby i jedna pizzeria ( najwięcej osob chodzi do pizzerii). Zerknij sobie na ten blog:
http://gastronomiczne.com.pl/
Masz tam kilka artykułów o prowadzeniu takiego biznesu. Jeśli masz już jakieś doświadczenie to bedzie Ci łatwiej. jeśli nie masz jednak żadnego doświadczenia w branży to nie polecam zaczynać bo możesz mieć problemy z prowadzeniem pizzerii.
stek
4 bieg
4 bieg
 
Posty: 290
Dołączył(a): 12 lut 2016, o 06:48
Model: 50
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: warszawa

Postprzez Mohikranim » 29 lut 2016, o 01:49

A nie lepiej otworzyć knajpę z domowym jedzeniem? Poczytaj, jak zrobić placki po węgiersku, kopytka i przemyśl, czy ludzie nie woleliby takich potraw.
Mohikranim
2 bieg
2 bieg
 
Posty: 34
Dołączył(a): 9 sty 2014, o 16:37
Model: v50
Rok produkcji: 0

Postprzez auferiusz91 » 7 mar 2016, o 10:46

Ciężko jest się teraz przebić wśród takiego wyboru.

_______________________________
kurs spawania Olsztyn TIGOMAG
auferiusz91
na luzie
na luzie
 
Posty: 1
Dołączył(a): 7 mar 2016, o 09:17
Model: V50
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: warszawa

Postprzez sexgalek » 21 mar 2016, o 13:57

W pizzerii bardzo ważny jest personel, który obsługuje klientów, przygotowuje i przynosi posiłki, pobiera płatności oraz prowadzi rozmowy. Jeśli na sali znajdują się miejsca dla około 30-40 gości (około 8 stolików), wówczas na jednej zmianie musi pracować minimum jeden kelner, jeden barman i dwóch kucharzy. Każdy z pracowników ma pewne oczekiwania finansowe oraz liczy na prowizje od sprzedaży lub inne formy dodatkowego wynagradzania za solidną pracę. Aby właściciel nie musiał podejmować wszystkich działań samodzielnie może przyjąć doświadczonego menadżera, który jest w stanie pokierować działalnością i zaprowadzić ją na sam szczyt.
sexgalek
na luzie
na luzie
 
Posty: 1
Dołączył(a): 19 mar 2016, o 18:55
Model: s40
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Gdynia

Postprzez haliqqq » 23 mar 2016, o 22:10

Podstawową kwestią, o której powinien pamiętać początkujący przedsiębiorca są sprawy sanitarne oraz europejskie standardy HACCP. Przede wszystkim należy przeszkolić zatrudnionych pracowników oraz realizować postanowienia unijne. Koszty są relatywnie niskie i wynieść mogą maksymalnie 5-6 tys. zł (w zależności od liczby podwładnych).
haliqqq
na luzie
na luzie
 
Posty: 3
Dołączył(a): 23 mar 2016, o 22:01
Model: v40
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: poznań

Postprzez buli889 » 1 maja 2016, o 06:16

wg mnie tanszym i ciut lepsszym rozwiazaniem jest pizza na telefon. Kiedys nad tym myslałem i troche za dlugo mi to wyszlo, bo otwarli takie 2 w moim miescie w dodatku mojej okolicy. Presperuje im to dosc ladnie. Zeby miec lokal trzeba liczyc poczatkowy kapital ( chyba ze masz swoj lokal ) w dziesiatki tys ( przygotowanie lokalu pod wymagania sanepidu ) a robiac pizze tylko na dowóz inwestujesz tylko w sprzet potrzebny do pracy, skladniki do pizzy i innych, oraz personel + jakies auto, skuter do rozwozu pizzy
buli889
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 17
Dołączył(a): 4 wrz 2015, o 00:01
Model: v50
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2005
Lokalizacja: Nowy Sacz

Postprzez galifigda » 1 maja 2016, o 16:21

Podstawową kwestią, o której powinien pamiętać początkujący przedsiębiorca są sprawy sanitarne oraz europejskie standardy HACCP. Przede wszystkim należy przeszkolić zatrudnionych pracowników oraz realizować postanowienia unijne. Koszty są relatywnie niskie i wynieść mogą maksymalnie 5-6 tys. zł (w zależności od liczby podwładnych).

Ogromne znaczenie ma wybór lokalizacji, dzięki której do lokalu przybędzie wielu klientów. Najlepiej wybrać centrum, jednak w dużych miastach ceny są zbyt wysokie i są w stanie zniszczyć najbardziej kreatywny interes. Dlatego strzałem w dziesiątkę są duże osiedla rodzinne, drogi dojazdowe oraz ruchliwe ulice lub sąsiedztwo dużych obiektów (np. międzynarodowa korporacja, basen, tor wyścigowy, strzelnica). Ale to nie wszystko. Wiele osób zwraca uwagę na wystrój wnętrza, walory estetyczne, klimat, dobrą atmosferę, duży i bezpłatny parking, miejsca dla palaczy, sprzedaż na wynos (lub z dowozem) oraz ogródki piwne. Wbrew pozorom wymagania są naprawdę wysokie i niewiele pizzerii spełnia wszystkie oczekiwania.
galifigda
na luzie
na luzie
 
Posty: 4
Dołączył(a): 1 maja 2016, o 14:48
Model: v40
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Kraków

Postprzez hobysta » 22 sie 2016, o 08:25

Otwierając własny biznes warto zaznajomić się z tematem kancelaria prawo pracy. Albo mieć kogoś kto się na tym zna. Przepisy się ciągle zmieniają i trzeba być na bieżąco. Poza tym są reklamacje zwroty itd trzeba wiedzieć jak sobie radzić.
hobysta
2 bieg
2 bieg
 
Posty: 68
Dołączył(a): 13 mar 2016, o 12:55
Model: comb
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: ślask

Postprzez halion » 8 wrz 2016, o 19:38

pomysł ciekawy i powinien okazać się trafiony :D poczytaj trochę na necie, poszukaj wśród znajomych osób, które już mają w tym jakieś doświadczenie :) na pewno chętnie Ci pomogą
halion
na luzie
na luzie
 
Posty: 1
Dołączył(a): 8 wrz 2016, o 19:29
Model: v50
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Powrót do Off-topic

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości