Zapala i gasnie.Dziwne zachowanie przekaznikow

instalacje: silnika, oświetlenia, sterowanie elektryczne podzespołami itp.

Powrót do Elektryka

Postprzez mlodyvti » 15 sty 2015, o 20:34

Witam od poł roku jestem posiadaczem V50 i jak do tej pory radziłem sobie z problemami tego auta.Od jakiegoś tygodnia walcze z tematem zapalania i gaśniecia na zimnym silniku.Objawia sie to tak że auto odpala od strzala chodzi ok 5sec i gaśnie i znow moge odpalic i znow gaśnie. Dostrzeglem ze jak zalacze zaplon i nie odpalam silnika to cyklicznie zalacza sie swieca zarowa i gasnie i tak ok 5 moze 6 cykli. Przegladnąłem przekazniki bezpieczniki i wszystko ok. Wystarczy tak po zalać kilka razy i można jeździć cały dzień.Problem robi sie rano.Spotkał sie ktoś z was z czymś takim ??
mlodyvti
na luzie
na luzie
 
Posty: 2
Dołączył(a): 15 sty 2015, o 20:19
Model: v50
Silnik: diesel 2.0
Rok produkcji: 2005

Postprzez salber2010 » 25 wrz 2018, o 10:56

Witam,
Dałes rade z tym problemem, bo ja mam podobnie:
W moim V50 125 KM 1,8l, jak sie robią zimne poranki jak ostatnio to zaczyna sie problem z gaśnięciem, ale tylko rano i tylko jak jest chłodno. Jak jest powyżej ok 15 C to nic sie nie dzieje. W każdym razie pierwsze zapalenie, zapala od razu, ale od razu gaśnie. Drugi raz i spoko, z tym, że jak sie rusza to go bardzo dławi i szarpie. Nawet jak gaz do dechy. podobnie jak gazuje na postoju - tez go dławi i tak jakby "pluje".Po kilku razach przegazowania spoko i ruszam bez problemu.
Raz był u mechanika - czyścił przepustnice, niewiele pomogło. Potem zauważył że łopatki przepustnicy są (jak to powiedział) "rozsypane" (nie wiem nie widziałem). Poskładał łopatki i jakiś czas było ok. Teraz po dwóch latach mam to samo. Dwa razy go odpalam za każdym razem po dłuższym postoju, np rano i po pracy.
salber2010
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 7
Dołączył(a): 6 gru 2014, o 19:50
Model: v50
Silnik: 1800
Rok produkcji: 2004


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron