S40 2.0.d

instalacje: silnika, oświetlenia, sterowanie elektryczne podzespołami itp.

Powrót do Elektryka

Postprzez bisti38 » 7 sty 2018, o 16:30

Witam. Mam problem z volvo S 40. Samochód nie reaguje na stacyjke tj. pedał gazu wogóle nie działa. Na desce rozdzielczej świecą sie kontrolki ( smarowania, ładowania, abs,) i pojawiaj a sie komunikaty:remvloeist.laag stop auto z.s.m, storing remsyst. stop auto i inne. Udał mi się odpalić z 2 na zapych. Auto nie reaguje na pedał gazu a rozrusznik nie kreci. Po zgaszeniu auta tez nie dziala rozrusznik i nie można odpalić auta bo nie reaguje pedał gazu. Pod maska jest wygryziona mata gusząca - moze kuna lub szczur coś uszkodził. Prosze o pomoc bardzo pilne . Dziękuje.
bisti38
na luzie
na luzie
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 sty 2018, o 16:15
Model: s40
Silnik: 2.0d
Rok produkcji: 2004
Lokalizacja: wlkp

Postprzez JacSwi » 7 sty 2018, o 18:46

Chyba wiązki do przeglądniecia będą.
JacSwi
5 bieg
5 bieg
 
Posty: 533
Dołączył(a): 21 wrz 2016, o 04:24
Model: V50
Silnik: 1.6d
Rok produkcji: 2006
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez bisti38 » 7 sty 2018, o 22:01

Kolego czyli kable przegryzione. A z tym pedalem gazu i raz odpalanim i nie odpalaniem auta
bisti38
na luzie
na luzie
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 sty 2018, o 16:15
Model: s40
Silnik: 2.0d
Rok produkcji: 2004
Lokalizacja: wlkp

Postprzez JacSwi » 8 sty 2018, o 07:32

Co Ci napisać? Może raz łączyć raz nie, to jest CAN, musisz zacząć od tych związek, sprawdzić czy gdzieś nie są nadgryzione, nawet lekko uszkodzona może robić zamieszanie,jak się upewnisz że kabelki są ok to daj znać.
Generalnie tu w elektronice jest wszystko od siebie zależne,jedno uszkodzenie może generować kilka awarii.
JacSwi
5 bieg
5 bieg
 
Posty: 533
Dołączył(a): 21 wrz 2016, o 04:24
Model: V50
Silnik: 1.6d
Rok produkcji: 2006
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości