Volvo s40 zgasł podczas jazdy

instalacje: silnika, oświetlenia, sterowanie elektryczne podzespołami itp.

Powrót do Elektryka

Postprzez JacSwi » 2 maja 2018, o 17:47

Jak filtr paliwa?
JacSwi
5 bieg
5 bieg
 
Posty: 528
Dołączył(a): 21 wrz 2016, o 04:24
Model: V50
Silnik: 1.6d
Rok produkcji: 2006
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez peterson8514 » 2 maja 2018, o 19:05

Witam. Na plaku zapalił teraz jadę po paliwo i będę odpowietrzał. Na razie dzięki odezwę się.
peterson8514
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 10
Dołączył(a): 1 maja 2018, o 20:09
Model: s40
Silnik: 1.6 d
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postprzez peterson8514 » 2 maja 2018, o 22:31

Nic z tego nie wyszło, dolane paliwo, odpowietrzenie pompką, podejrzewam regulator ciśnienia wedlug testera jest na 760kPa to malutko, to jest 7.6 bar a powinno byc 360 bar. Musze zalatwic ten regulator na podmiane.
peterson8514
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 10
Dołączył(a): 1 maja 2018, o 20:09
Model: s40
Silnik: 1.6 d
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postprzez peterson8514 » 3 maja 2018, o 10:38

Witam. Probowalismy to odpowietrzyć, było trochę powietrza az piany szły, ale to nie pomogło. Zastanawia mnie zawór ciśnienia paliwa. W błędach wyskoczył, w wartosciach pokazuje-
760 kPa cisnienie paliwa
34900 kPa cisnienie paliwa zadane.
Wymienie filtr paliwa, niby byl wymieniany rok temu no ale moze sie rozszczelnił, bo z skąd tyle powietrza. Jeszcze przychodzi mi do głowy ze jednak może być w baku cos dziurawe. Bo jak zejdzie paliwo do połowy to zasysa powietrze. Teraz jest pełen bak. A i zauwarzylem po odkreceniu korka od wlewu glośny
ssyk powietrza.
peterson8514
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 10
Dołączył(a): 1 maja 2018, o 20:09
Model: s40
Silnik: 1.6 d
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postprzez peterson8514 » 4 maja 2018, o 18:08

Regulator sprawny. Wychodzi na to ze to pompa. Koszt nowej 3000tys po regeneracji i zwrot starej 1200- 300 i 12 gwarancji. Nic innego juz nie wymyślę.
peterson8514
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 10
Dołączył(a): 1 maja 2018, o 20:09
Model: s40
Silnik: 1.6 d
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postprzez peterson8514 » 4 maja 2018, o 20:38

A może ja zle odpowietrzam. Mam filtr z podgrzewaczem. Tyle tych wyjść, wejść. Masz jakiś schemat odpowietrzenia , nie mam gryszki tylko elektryczną pompkę.
peterson8514
1 bieg
1 bieg
 
Posty: 10
Dołączył(a): 1 maja 2018, o 20:09
Model: s40
Silnik: 1.6 d
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postprzez ninaoli » 4 cze 2018, o 17:08

:mrgreen: :mrgreen:
ninaoli
na luzie
na luzie
 
Posty: 1
Dołączył(a): 4 cze 2018, o 17:08
Model: nina
Rok produkcji: 0
Lokalizacja: ninaoli

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość