Fotowoltaika

Tu prosimy o wszelkie uwagi i komentarze dotyczące użytkowania naszego forum. Tu również proszę zgłaszać problemy dotyczące działania forum

Powrót do Komentarze i uwagi dotyczące tego forum

Postprzez puff » 28 gru 2022, o 13:11

Nie mam wiedzy na ten temat, ale może wy macie i mi coś poradzicie? Chodzi o coś takiego jak panele fotowoltaiczne przezierne . Na czym to polega? Jaka jest różnica od zwykłych paneli fotowoltaicznych? Ciekawi mnie to i jestem pewna, że wy mi możecie coś na ten temat powiedzieć, więc słucham.
puff
3 bieg
3 bieg

Model: v50
Rok produkcji: 0

Postprzez Marcin36 » 28 gru 2022, o 21:54

Jeżeli nie macie wiedzy odnośnie instalacji fotowoltaicznej to warto się zwrócić do specjalistów by nam to wytłumaczyli i zajęli się oszacowaniem parametrów takiej instalacji. Jednym z takich fachowców z wieloletnim doświadczeniem w branży jest Hymon. Działa on na terenie całego kraju więc kontakt znakomity wystarczy zadzwonić i umówić się na audyt, porozmawiać, a reszta to tylko kwestia czasu by instalacja powstałą i wytwarzała energię, która wpłynie na oszczędności w naszym budżecie.
Marcin36
2 bieg
2 bieg

Model: V40

Postprzez Janek66 » 29 gru 2022, o 17:26

Zgadzam się, warto zasięgnąć wiedzę u specjalistów z tej dziedziny. Są firmy, które specjalizują się w doborze odpowiednich parametrów. Warto też rozważyć wszelkie za i przeciw montażowi fotowotaiki bo po zmianie przepisów opłacalność takiej inwestycji nieco się zmieniła. Odpowiedzi na te pytania i informacje związane z odnawialnymi źródłami energii na pewno znajdziecie tutaj https://www.erbud.pl/oplacalnosc-fotowo ... -czy-warto Po pierwsze ciekawy blog a po drugie firma zajmuje się między innymi fotowoltaiką
Janek66
3 bieg
3 bieg

Model: v40
Silnik: Diesel

Postprzez kedziora » 3 sty 2023, o 17:27

Jeśli chce się naprawdę zaoszczędzić na prądzie a nawet może zarobić to nie ma lepszego rozwiązania jak panele fotowoltaiczne. I od jakiegoś czasu zaczęłam się bardziej interesować tematem. Tutaj https://fiberlink.pl/fotowoltaika/ można znaleźć firmę, która specjalizuje się w tej dziedzinie więc jeśli macie pytania to warto się do nich zwrócić.
kedziora
5 bieg
5 bieg

Model: 11

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze i uwagi dotyczące tego forum