Tu zadajemy szybkie pytani

Jeśli nie wiesz, w której kategorii powinieneś zadać swoje pytanie, możesz to zrobić tutaj. Mod umieści ją we właściwej za Ciebie

Powrót do Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Postprzez Malenka89r » 16 sie 2023, o 06:56

Na czym polegają karty flotowe bp ? Czytałam o nich na https://www.flotex.pl/
. Czy tylko na tym, że mamy jedną dużą fakturę czy może też otrzymujemy jakieś zniżki. Fajnie jakby ktoś mi odpowiedział na moje pytanie :)
Malenka89r
4 bieg
4 bieg

Model: v50
Rok produkcji: 0

Postprzez EllenRipley » 26 sie 2023, o 22:06

Cześć,
mam problem z otwarciem bagażnika w C30, zdemontowałem listwę z przyciskiem otwierania, chciałem tylko przymknąć klapę ale niestety bagażnik się zatrzasnął, macie jakiś sposób na otwarcie ?

Ok ogarnięte, zaślepka zamka na klapie jest na zatrzaskach, można ją od środka zdjąć i podpiąć przycisk otwierania.
EllenRipley
na luzie
na luzie

Model: C30
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2007

Postprzez EllenRipley » 27 sie 2023, o 11:33

Cześć,
kolejny problem,
https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/u0d ... zMym_qg6w4

tylna kanapa C30 wilgoć,

zauważyłem dzień wcześniej małe zawilgocenie, po dość intensywnych opadach dzisiejszej nocy powiększyło się jak na zdjęciu. Jakie mogą być przyczyny?
Dodam że w innych miejscach brak oznak tj. na podsufitce, boczku czy szybie. Wilgoć jest pod kanapą i przesącza się właśnie na kanapę, czy to możliwe że przez uszczelkę bocznej szyby tam gdzie jest takie nacięcie? nic innego mi do głowy nie przychodzi...
EllenRipley
na luzie
na luzie

Model: C30
Silnik: 2.0

Postprzez Korthiel666 » 23 wrz 2023, o 16:48

Witajcie,
Od niedawna jestem posiadaczem Volvo v50 1,6D 2007r. Niby wszystko ladnie ale dzis mialem awarie i nie za bardzo wiem co jest przyczyna. Po przejechaniu okolo 20Km auto zaparkowalem pod domem.Po 10 min wrocilem do auta w srodku strasznie smierdzialo plastikiem spalonym. auto nie odpalalo juz klucz w stacyjce nie kreci. ani nie moglem go zamknac przy pomocy kluczyka. pod maska nic spalonego nie widzialem wzrokowo. po okolo godziny czasu wrocilem do auta i o dziwo juz normalnie wszystko dzialalo.Auto odpala normalnie, zadne kontrolki sie nie swiecily. Pali jezdzi hamuje, drzwi sie zamykaja. |Czy to alternator czy cos z elektryka ?
Korthiel666
na luzie
na luzie

Model: v50
Silnik: 1.6D

Postprzez Lenkaewa » 3 lis 2023, o 16:53

Dzień dobry :) jestem w posiadaniu volvo v50 2011 2,0D. Planuje wymienić rozrząd. Czy warto jechać do serwisu ASO i zapłacić 2x więcej ?
Lenkaewa

Postprzez arcadio12 » 22 lis 2023, o 22:14

Witam,
Mam pewnie banalne pytanie, ale czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakie żarówki do tylnych dolnych lamp w v50 rok 2007, pytam bo mam żarówki 12vp21/5w ( dwuwłóknowe ). A dokładnie chodzi mi o światło pozycyjne, żarówka dwuwłókowa do pozycji ?
Czy ktoś może mnie uświadomić bo nie bardzo wiem po co tam dwa włókna ...
Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;)

Ostatnio przesunięty w górę 22 lis 2023, o 22:14 przez: Anonymous.
arcadio12
na luzie
na luzie

Model: V50
Silnik: 1,8

Poprzednia strona

Powrót do Szybkie pytanie - szybka odpowiedź